اولین مجله اخبار و اطلاعات هوانوردی

نکات پزشکی در رابطه با پرواز

0 194

برای دریافت جدیدترین به روز رسانی ها در موبایل خود مشترک ما شوید

 

این موضوع بسیار حائز اهمیت است که شما پیش از هر سفر هوایی از وضعیت جسمانی خود آگاه باشید. به خصوص افرادی که دارای سابقه بیماری هستند. چرا که پرواز با هواپیما می تواند در مواردی سلامتی شما را به خطر بیندازد، به همین جهت از سفر هوایی منع شوید.

اگر اخیرا دچار سکته قلبی یا مغزی شده اید یا از درد در قفسه سینه رنج می برید یا دارای عفونت در ناحیه سینوس و گوش هستید یا هر بیماری که ممکن است به دیگران منتقل شود حتما پیش از پرواز با پزشک خود مشورت کنید.

حتی گاهی نیاز است با توجه به مقصد مورد نظر اقدامات پزشکی را پیش از پرواز انجام دهید. در ادامه به بیان برخی از مشکلات جسمانی می پردازیم که وجود یا بروز هر یک می تواند شما را در طول پرواز با هواپیما دچار مشکل کند. بنابراین با دانستن برخی نکات و همچنین مشورت با پزشک می توانید سفری ایمن داشته باشید.

 

  • بروز آمبولی در پرواز

شاید بسیاری از شما در مورد ارتباط بین آمبولی و پرواز شنیده باشید. در ادامه خواهیم دانست که در چه افرادی خطر بروز آمبولی در حین پرواز با هواپیما وجود دارد و در چه مواردی می بایست فرد از سفرهای هوایی اجتناب کند.

هنگامی که صحبت از آمبولی در پرواز می شود، نگرانی خاصی در رابطه با آمبولی وریدی یا DVT وجود دارد. وجود لخته در رگ های عمیق بدن که می تواند زندگی شما را تهدید کند. از علائم آن تورم در یک یا هر دو پا است. سرگیجه، تعریق، درد قفسه سینه، سرفه کردن و ضربان قلب شدید از دیگر علائم آمبولی است که در چنین مواردی از فرد خواسته می شود تا برای چند هفته از پرواز با هواپیما خودداری کند.

بروز آمبولی در پرواز

اگر شما فردی هستید که اخیرا دچار لختگی خون در بدن یا آمبولی ریوی شده اید یا سابقه خانوادگی در لخته شدن خون دارید، حتما می بایست قبل از پرواز با پزشک مشورت کنید چرا که خطر آمبولی در حین پرواز برای شما وجود دارد به خصوص اگر پرواز شما بیش از 4 ساعت باشد.

همچنین اگر اخیرا تحت عمل جراحی مانند جراحی معده، مغز، چشم یا ارتوپد قرار گرفته اید حتما با پزشک خود مشورت کنید چرا که احتمال بروز آمبولی در طول پرواز با هواپیما در شما وجود دارد.

زنان باردار یا افرادی که پس از زایمان در حال استفاده از قرص های هورمونی یا ضد بارداری هستند نیز در این گروه پر خطر قرار می گیرند. به طور کلی زنان باردار که در دوره بعد از 36 هفتگی به سر می برند اجازه پرواز ندارد.

 

  • رابطه آمبولی و پرواز چیست؟

با توجه به توضیحات گفته شده رابطه میان بروز آمبولی و پرواز چیست. نشستن طولانی مدت روی صندلی درون هواپیما باعث کند شدن جریان خون می شود. عدم تحرک طولانی مدت و هوای خشک درون کابین هواپیما خطر بروز آمبولی را افزایش می دهد.

طبق مطالعات انجام شده خطر ابتلا به آمبولی در پرواز با هواپیما بین 2 تا 10 درصد است. با این حال ریسک این خطر در بین مسافران بسیار متفاوت است. به طور کلی هر چه پرواز طولانی تر باشد خطر ابتلا نیز بیشتر خواهد بود. پروازهایی که بیش از 8 ساعت هستند، بیشترین میزان خطر بروز آمبولی را دارند.

 

  • پرواز بعد از بروز آمبولی

با توجه به نکاتی که در رابطه با ارتباط بین لخته شدن خون و پرواز گفته شد، آیا این بدان معنا است که شما دیگر نمی توانید پرواز کنید؟ در پاسخ باید گفت که این چنین نیست. برخی از متخصصان توصیه می کنند که حداقل تا 4 هفته پس از داشتن آمبولی در رگ های وریدی یا ریه از سفر هوایی اجتناب کنید.

همچنین پیش از پرواز با هواپیما با پزشک خود مشورت کنید تا اقدامات حیاتی لازم را انجام دهد. در این هنگام انجام مواردی می تواند بسیار کمک کننده باشد. به عنوان مثال نشستن روی صندلی هایی که در آن فضای کافی برای پاها وجود داشته باشد.

همچنین پوشیدن جوراب های مخصوص برای فشرده سازی پاها، مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین یا استفاده از دستگاه های فشرده سازی که با پر شدن هوا درون آن پاهای شما را فشرده میکند تا جریان خون در رگ ها افزایش یابد، همگی می توانند در کاهش بروز آمبولی موثر باشند.

 

  • عفونت گوش و سینوس در پرواز

افرادی که مبتلا به سرماخوردگی شدید یا عفونت سینوسی هستند، سفر هوایی برای آن ها می تواند بسیار دردناک باشد. در حین پرواز با هواپیما فشار هوای درون سینوس ها ( مجموعه هوا در استخوان صورت) و گوش میانی باید با فشار هوای درون کابین هواپیما دد تعادل باشد.

عفونت گوش و سینوس در پرواز

چرا که این فشار هوا در هنگام صعود و فرود هواپیما تغییر میکند. در نتیجه برخی از عفونت ها و سایر عوامل که سبب انسداد لوله استاش ( لوله ای که فشار هوا را در دو سمت پرده گوش در تعادل نگه می دارد) می شوند، گردش جریان هوا را دچار محدودیت کرده و مانع از تعادل فشار هوا و در نتیجه باعث بروز درد می شوند.

نمونه هایی از شرایط مسدود کننده هوا در گوش ها و سینوس ها احتقان ناشی از سرماخوردگی، آلرژی, عفونت گوش میانی و عفونت سینوس ها است. درد تنها علامتی نیست که به دلیل بر هم خوردن تعادل فشار هوا و مسدود شدن مسیر هوایی در لوله استاش رخ میدهد.

گاهی اوقات این امر می تواند همراه با سرگیجه، وزوز گوش یا کاهش شنوایی باشد. به همین دلیل اکثر پزشکان توصیه می کنند تا در صورت داشتن عفونت سینوسی یا سرماخوردگی شدید از پرواز با هواپیما اجتناب کنید.

 

  • شرایط پرواز با عفونت گوش یا سینوس

اگر در صورت داشتن عفونت و گرفتگی گوش یا سینوس ها مجبور به انجام پرواز هستید استفاده از برخی از داروها می تواند به برطرف کردن انسداد مسیرهای جریان هوایی کمک کند. این داروها می تواند به صورت خوراکی بوده یا به شکل اسپری یا قطره بینی باشد.

در طول پرواز با هواپیما نیز جویدن آدامس یا بلع زیاد به خصوص در هنگام برخاستن و فرود آمدن می تواند تا حدودی از انسداد مجرای هوایی گوش شما جلوگیری کند. همچنین شما می توانید برای جلوگیری از این مشکل از تکنیک والسالوا (Valsalva) نیز استفاده کنید.

شرایط پرواز با عفونت گوش یا سینوس

این تکنیک به این صورت است که می بایست بینی خود را با دست، بسته نگه دارید و با دهان چند بار بازدم انجام دهید. هنگامی که این کار را چند بار تکرار کنید صدایی را در گوش خود خواهید شنید و پس از آن متوجه میشوید که مجرای هوایی گوش شما باز شده است.

 

  • ارزیابی پزشکی با توجه به نوع مقصد

یکی از نکات پزشکی در رابطه با پرواز  که می بایست در رابطه با بررسی های پزشکی پیش از پرواز با هواپیما انجام دهید این است که مقصد خود را بررسی کرده و نسبت به آن آگاهی داشته باشید و با پزشک خود در مورد آن مشورت کنید. چرا که بسته به نوع مقصد شما، ممکن است نیاز باشد تا اقدامات پزشکی خاصی پیش از پرواز انجام دهید.

ممکن است نیاز باشد تا پیش از سفر هوایی خود واکسن خاصی بزنید یا داوری خاصی را دریافت کنید که در مقصد به آن احتیاج خواهید داشت. به همین دلیل توصیه می شود حداقل یک ماه پیش از پرواز با هواپیما در این خصوص به پزشک مراجعه کنید.

وب سایت CDC توصیه هایی  برای نکات پزشکی در رابطه با پرواز ارائه می دهد اما از آنجایی که واکسن و دارو می تواند متناسب با هر شخصی متفاوت باشد، این سایت نمی تواند توصیه های کاملی را برای شما داشته باشد. بنابراین لازم است تا 4 هفته قبل از سفر هوایی خود با پزشک مشورت کنید.

حتما تمامی اطلاعات سفر خود را در اختیار پزشک تان قرار دهید. همانند جایی که می خواهید سفر کنید، زمانی که قصد دارید به سفر بروید، مدت زمان سفر و فعالیت هایی که ممکن است در طول سفر خود انجام دهید. همچنین می بایست کلیه سوابق پزشکی خود مانند سابقه آلرژی، واکسن های زده شده و هر نوع بیماری دیگری را در اختیار پزشک قرار دهید تا بتواند بر اساس آنها مناسب ترین دارو را برای شما تجویز کند.

 

  • توصیه های سلامتی در حین پرواز

نکات پزشکی در رابطه با پرواز  -توصیه های سلامتی در حین پرواز

تا به اینجا توضیحاتی در خصوص نکات پزشکی در رابطه با پرواز داده شد که در چه مواردی می بایست پیش از سفر هوایی با پزشک مشورت و به توصیه های پزشکی عمل کرد و بیان شد که در مواردی بهتر است از سفر هوایی اجتناب شود. حال به بیان برخی نکات مربوط به سلامتی می پردازیم که با انجام آنها در حین پرواز می توانید سفری ایمن تر و آسوده تر داشته باشید.

در طول پرواز با هواپیما به ازای هر ساعت از پرواز حداقل به اندازه یک فنجان، آب بنوشید. از آنجایی که رطوبت درون کابین هواپیما بسیار پایین است بدن شما شروع به از دست دادن آب میکند. همچنین ممکن است تعریق شما نیز به دلیل فشار عصبی افزایش یابد.

همه این موارد سبب کاهش آب بدن شما و به دنبال آن بروز سر درد و تهوع میشود به همین دلیل نوشیدن آب در حین پرواز با هواپیما می تواند از بروز این علائم جلوگیری کند. همچنین برای جلوگیری از کم آبی، مصرف چای، قهوه و نوشیدنی های کافئین دار را محدود کنید.

همچنین با توجه به کم بودن رطوبت هوا بهتر است در طول پرواز به جای لنز از عینک استفاده کرده و قطره چشم نیز به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید. همچنین می توانید برای مرطوب نگه داشتن پوست خود از مرطوب کننده استفاده کنید.

برای دریافت جدیدترین به روز رسانی ها در موبایل خود مشترک ما شوید

مشترک شدن در خبرنامه ما
مشترک شدن در خبرنامه ما
برای دریافت آخرین اخبار ، به روزرسانی ها و پیشنهادات ویژه ای که مستقیماً به صندوق ورودی شما تحویل داده می شود ، اینجا ثبت نام کنید.
در هر زمان می توانید مشترک شوید
نظرات