مسافرت با هواپیما، درست مانند استفاده از سایر وسایل نقلیه، ملزم به گذراندن مراحل متعددی است. این مراحل در نگاه اول کمی سخت و پیچیده بنظر می رسد اما اگر سفرهای هوایی را به سفرهای زمینی ترجیح می دهید، به مرور این قوانین و مراحل برایتان آسان می شود و آن سختی و پیچیدگی سابق را نخواهد داشت.
در بین تمام قوانین اخذ شده در فرودگاه و هواپیما، برخی ثابت هستند و برخی به مرور زمان دستخوش تغییرات می شوند. تنها راهکار پیشنهادی در این زمینه، شناخت قوانین مربوط به پرواز است تا در هنگام سفر دچار سردرگمی نشوید. تفاوتی ندارد، چه برای سفر کاری آماده می شوید، چه سفرهای تفریحی، لیستی از وسایل ممنوعه وجود دارد که نمی توانید آن ها را در سالن فرودگاه به همراه داشته باشید. البته قراردادن این وسایل در چمدان هایی که به کابین بار منتقل می شود، مشکلی ایجاد نمی کند.
لیست بلند قامتی وجود دارد که شما را از بردن برخی وسایل به هواپیما منع می کند. آشنایی با چند نمونه از پرمصرف ترین اقلام این لیست و عدم حمل آنان در طول پرواز، شما را از دردسر های بزرگی که ممکن است برایتان رقم بخورد، نجات می دهد.
-
انواع مایعات
اغلب میزان سختگیری و دقت نظر مامور بازرسی، تعیین کننده حجم مایعات قابل حمل است. اما در یک قانون کلی، کرم، لوسیون، شامپو، عطر و ادکلن، در صورتی که در کیف دستی شما قرار گرفته باشد، باید حجمی کمتر از 100 میلی لیتر داشته باشد. قرار دادن اینگونه وسایل در یک کیسه پلاستیکی زیپ دار نیز، ضروری است.
-
مواد خوراکی
حمل مربا، پنیر، سبزی، دانه گیاهان، گوشت و سایر مواد غذایی، در اکثر فرودگاه های دنیا و همچنین ایران، ممنوع است. اگر قصد مسافرت های خارجی دارید، بهتر است قوانین فرودگاه مقصد را نیز مطالعه کنید.
-
لوازم آرایشی
دقت کنید تا وسایل آرایشی خود را، همچون فرمژه، موچین، ریمل، قیچی ابرو و همچنین لوازم بهداشتی همچون ناخن گیر، خمیر دندان و ریش تراش، حتما داخل ساک قرار گیرند و با کیف دستی به هواپیما منتقل نشوند. چرا که در اینصورت یقینا دچار دردسر خواهید شد.
-
وسایل تیز و برنده
حمل وسایل تیز، به اقتضای شغل برخی افراد، طبیعی و معمول است. اما این اقلام را نمی توان داخل هواپیما برد. چاقو، تیغ، یخ شکن و قیچی با تیغه بلندتر از 10 سانتی متر، از وسایلی هستند که در صورت نیاز به حمل، نیاز به بسته بندی صحیح و قرارگیری در داخل چمدان دارند.
در یک نگاه کلی می توان گفت، رعایت قوانین، چه در حالت رسمی و یا غیر رسمی، منجر می شود تا شما و سایر مسافران، از پرواز خود لذت ببرید.
-
سایر قوانین که میبایست رعایت شوند
اما بجز قوانین وضع شده و منسوب گشته در فرودگاه و هواپیما، برخی قوانین مربوط به پرواز نیز وجود دارند که به عنوان آداب نشستن در هواپیما شناخته می شوند. رعایت این آداب، بخصوص در سفر های طولانی مدت، به شما و همراهانتان کمک می کند تا در حد ممکن راحت باشید و سفر هوایی برایتان لذت بخش بشود. اگر تنها سفر می کنید، ممکن است در نزدیکی افرادی بنشینید که آن ها را نمی شناسید و این مجاورت در برخی هواپیما ها، بقدری نزدیک بهم است که ممکن است آرنجتان بهم بخورد. لذا مبادی آداب بودن در این زمان به کارتان می آید.
- در قدم اول، زمانیکه به دنبال محل صندلی خود می گردید، کیف و وسایل خود را جلوتان بگیرید. این عمل از برخورد وسایل شما با افرادی که در صندلی خود نشسته اند جلوگیری می کند.
- گام بعدی قرار دادن وسایل در فضای بالای صندلی است. وسایل خود را طوری بچینید که امکان استفاده سایر همراهان در آن ردیف، فراهم شود. هیچگاه وسایل خود را در جلوی هواپیما رها نکنید، اگر چه با اینکار می توانید سریعتر پیاده شوید، اما عملا کاری دور از ادب است و حقوق سایر مسافران را پایمال می کند.
- به محض نشستن بر روی صندلی، آن را در حال خوابیده قرار ندهید. هرگز برای اینکار عجله نکنید و برای انجام آن، به آهستگی عمل کنید. چرا که حرکت سریع صندلی ممکن است برای مسافر صندلی عقب، آزاردهنده باشد. اگر او در حین برداشتن وسیله ای باشد و سرش به سمت پایین خم شده باشد، اینکار شما به او ضربه وارد می کند.
- برای حفظ تعادل خود،در هنگام راه رفتن، پشت صندلی ها را نگیرید. اینکار موجب مزاحمت برای سایر مسافران می شود.
- در طول پرواز، به حقوق و حریم شخصی سایر افراد احترام بگذارید. همچنین در هنگام خروج عجله نکنید. اجازه دهید تا افرادی که به درب های خروجی نزدیکتر هستند، زودتر پیاده شوند.